Çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz en keyifli etkinliklerden biri de beraber mutfağa girip pratik tarifleri hayata geçirmektir. Birlikte yapacağınız tarifleri daha sonra tüm ev halkıyla birlikte keyifle yiyebilirsiniz... İşte çocuklar için eğlenceli tarifler!
Çocuklarınızı büyütürken onlarla eğitici oyunlar oynamak, birlikte etkinlikler düzenlemek çok önemlidir. Bu etkinliklerin en kolay ve en eğlencelilerinden biri de birlikte mutfağa girip yiyecekler hazırlamaktır. Örneğin bir pazar gününüzü birlikte mutfakta geçirebilir ve daha sonra ortaya çıkardığınız mönüyü, Unigo’nun tozsuz tebeşirli karalama defterleri Jack Jack Bird’e yazarak, ev halkına duyurabilirsiniz. İşte size, çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz eğlenceli, basit ve lezzetli tarifler…
KUŞ YUVASI SPAGETTİ
Malzemeler
Tereyağı (Tavayı yağlamak için)
Makarna için:
Yarım paket spagetti
Tuz
Bir avuç ince ince doğranmış ıspanak
1/4 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Sos için:
1/3 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı süt
3/4 çay kaşığı tuz
1 büyük yumurta
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
12 tane küçük taze mozzarella peyniri
Yapılışı:
Fırının ortasına bir fırın rafı yerleştirin. Fırını 250 derecede ısıtın. Dört adet küçük kabın tabanını ve yanlarını yağlayın. Makarna için; tuzlu suyu geniş bir tencerede kaynatın. Makarnayı ilave edin ve yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (8 - 10 dakika karıştırarak pişirmek yeterli olacaktır). Makarnayı süzün ve büyük bir kaseye yerleştirin. Ispanak, peynir, yağ ve 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin. Ispanak soluncaya kadar iyice karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Sos için; parmesan peyniri, süt, tuz ve yumurtayı büyük bir kapta iyice kadar çırpın. Sos iyice karışınca spagetti karışımının üzerine dökün. Maşayla spagetti karışımından 1/2 fincan alın ve daha önce fırında ısıttığınız tavalara birer birer aktarın. Her makarna yuvasının ortasını açın ve içine çok az zeytinyağı gezdirin. Bunları fırında 15 dakika pişirin. Servis tabaklarının her birine 1/2 bardak sos koyun. Spagetti yuvalarını sosun üzerine yerleştirin. Her yuvaya üç top mozzarella yerleştirin ve servis yapın.
UĞUR BÖCEĞİ ŞEKERLEMELERİ
Malzemeler
Yarım kilo (Yaklaşık 4 su bardağı) ikiye bölünmüş orta boy çilek
1/4 su bardağı taze portakal suyu
2 yemek kaşığı taze limon suyu (1/2 büyük limondan)
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı yaban mersini
Buzluğa koyabileceğiniz bir tepsi Lolipop çubukları
Yapılışı
Çilekleri, portakal suyunu, limon suyunu ve balı, mikserde pürüzsüz hale getirin. Karışımı bir buzluk tepsisine dökün. Yaban mersinlerinin her birini buz küplerinin içine yerleştirin. Bunları bir saat boyunca dondurun. Her bir kübe bir lolipop çubuğu yerleştirin ve sertleşinceye kadar, 4-5 saat daha dondurun. Uğur böceği şeklindeki buz küplerini çıkararak servis edin.
FIRINDA PEYNİRLİ MAKARNA
Malzemeler
Makarna İçin:
Tabak için tuzsuz tereyağı
2 çay kaşığı tuz
Yarım paket makarna
Peynirli Sos İçin:
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Üstü İçin:
1/2 bardak ekmek kırıntıları
4 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
Yapılışı:
Makarna için fırını 250 derecede ısıtın. 2 litrelik bir güveç kabını yağlayın. Büyük bir tencerede 4 litre su kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuz ve makarna ekleyin. Makarna pişene kadar kaynatmaya devam edin (yaklaşık 12 dakika yeterli olacaktır). Pişen makarnaları daha sonra iyice süzün. Peynirli sos için; tereyağını tencerede eritin. Un ve tuzu yağa ekleyip iyice karıştırın. Yaklaşık 3 dakika, un soluk kahverengiye dönene kadar orta ateşte pişirin. İki bardak sütü yavaş yavaş ekleyin. Sos kalınlaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Kalınlaşan sosa son olarak peyniri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Süzdüğünüz makarnayı peynir sosuna ekleyin ve iyice karıştırın. Ekmek kırıntılarını, küçük bir tavada tereyağı ile karıştırın. Daha sonra peynirli sosla karıştırdığınız makarnayı bir kaba alın, üzerine tereyağlı ekmek kırıntılarını serpip üzeri kabarıncaya kadar, yaklaşık 15 dakika fırında pişirin.
MEYVELİ BUZ ÇUBUKLARI
Malzemeler
Yaban Mersinli Buz Çubukları İçin:
2 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
1/4 bardak elma suyu
2 yemek kaşığı bal
1/2 limonun suyu
1 tutam tuzu
Çilekli Buz Çubukları İçin:
2 su bardağı dondurulmuş çilek
1/4 bardak elma suyu
2 yemek kaşığı bal
1/2 limonun suyu
1 tutam tuzu
Ayrıca tahta çubuklar
Yapılışı:
Yaban mersinli buzlar için malzemeleri bir mikserde pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Çilekli malzemelerle işlemi tekrarlayın. Her bir bölüme tahta çubukları saplayın. Hazırladığınız karışımları, küçük plastik bardaklara dökün. Bardakların üzerini folyo ile örtün ve folyonun ortasından delerek çubukları bardakların içine yerleştirin. En az 5 saat veya bir gece boyunca dondurucuda bekletin. Buz kalıplarını bardaktan çıkarmak için, kabın tabanının 2/3'ünü yaklaşık beş saniye sıcak suya batırın. Sonra çubuğu çekin.
Afiyet olsun!
Bebek beslenme gereçleri, annelerin ve babaların bebeklerine sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlamalarına yardımcı olan önemli araçlardır. Bu gereçler, bebek maması hazırlamaktan, püreler yapmaya kadar birçok işlemi kolaylaştırabilir. Bebek beslenme gereçleri kategorisinde yer alan ürünlerimizi hemen inceleyin.